Bel ons op +31 (0) 475-404414


Duurzaam bedrijfsbeleid

Jöris Timmerwerken houdt bij de bedrijfsvoering een aantal zaken scherp in het oog. Zuinig omgaan met energie, inkopen van verantwoord geproduceerd hout- en plaatmateriaal én het gebruik van watergedragen verven zijn hier enkele voorbeelden van. Daarnaast draagt een goede logisitek en het kritisch kijken naar het gebruik van bedrijfsmiddelen bij aan het gevoerde duurzaam bedrijfsbeleid van Jöris Timmerwerken.

FSC® 
Jöris Timmerwerken is FSC® gecertificeerd. Nog meer redenen om te kiezen voor houten ramen, kozijnen en deuren.

Vraag naar onze FSC®-gecertificeerde producten.


(Klik op de keurmerken voor ons certificaat)

Jöris Timmerwerken fabriceert de gevelelementen zoveel mogelijk van hout dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Dit betekent, dat de ecologische functie van het bos, waaruit het hout afkomstig is, als leefomgeving van planten- en diersoorten behouden blijft. Daarnaast kent verantwoord bosbeheer ook een sociale dimensie. Rechten van betrokken arbeiders of van de inheemse bevolking in de bossen worden gerespecteerd. Verantwoord geproduceerd hout heeft ook economisch gezien een meerwaarde. Verantwoord bosbeheer is belangrijk omdat daarmee een onuitputtelijke, hernieuwbare grondstofbron wordt gecreëerd, biodiversiteit in stand wordt gehouden en klimaatverandering wordt tegen gegaan.

Jöris Timmerwerken timmert bewust met hout!

Hout is:

Duurzaam, CO2-vast,  veilig, isolerend, sterk, veelzijdig, te onderhouden, recyclebaar en biologisch afbreekbaar, mooi en warm, milieuvriendelijk.

Duurzaam naaldhout

Jöris Timmerwerken verwerkt ook Accoya hout, dit is een gemodificeerde naaldhoutsoort wat zeer goed gebruikt kan worden voor de productie van ramen, kozijnen en deuren. Accoya valt onder duurzaamheidsklasse I. Het voordeel van kozijnen, ramen en deuren vervaardigd uit Accoya is dat de houtsoort minimaal krimp- en zwelgedrag vertoont, waardoor ramen en deuren het hele jaar door moeiteloos sluiten. Ook de verf- en laksystemen waarvan het product wordt voorzien, gaan ongeveer 3 tot 4 jaar langer mee. Accoya is daarnaast insekten- en schimmelwerend, gegarandeerd vrij van rotting, bestand tegen UV/vergrijzing en voorziet in een natuurlijke isolatie. Deze naaldhoutsoort is niet toxisch en is absoluut milieuvriendelijk en betrouwbaar.

Goed geregeld

Concepten I, II, en III

Jöris Timmerwerken levert houten gevelelementen in verschillende aflevervormen met bijbehorende garantie.

BIM

'Bouw Informatie Model', een werkmethodiek waarin wordt samengewerkt in één 3D (Revit)model.

Downloads

>> FSC® certificaat

>> KOMO-certificaat

>> Verwerkingsvoorschriften 

>> Onderhoud gevelelementen 

>> Algemene leveringsvoorwaarden