Bel ons op +31 (0) 475-404414


Duurzaam bedrijfsbeleid

Jöris Timmerwerken houdt bij de bedrijfsvoering een aantal zaken scherp in het oog. Zuinig omgaan met energie, inkopen van verantwoord geproduceerd hout- en plaatmateriaal én het gebruik van watergedragen verven zijn hier enkele voorbeelden van. Daarnaast draagt een goede logisitek en het kritisch kijken naar het gebruik van bedrijfsmiddelen bij aan het gevoerde duurzaam bedrijfsbeleid van Jöris Timmerwerken.FSC® 

Jöris Timmerwerken is FSC® gecertificeerd. Nog meer redenen om te kiezen voor houten ramen, kozijnen en deuren.

(Klik op de keurmerken voor ons certificaat)

Jöris Timmerwerken fabriceert de gevelelementen zoveel mogelijk van hout dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Dit betekent, dat de ecologische functie van het bos, waaruit het hout afkomstig is, als leefomgeving van planten- en diersoorten behouden blijft. Daarnaast kent verantwoord bosbeheer ook een sociale dimensie. Rechten van betrokken arbeiders of van de inheemse bevolking in de bossen worden gerespecteerd. Verantwoord geproduceerd hout heeft ook economisch gezien een meerwaarde. Verantwoord bosbeheer is belangrijk omdat daarmee een onuitputtelijke, hernieuwbare grondstofbron wordt gecreëerd, biodiversiteit in stand wordt gehouden en klimaatverandering wordt tegen gegaan.

Jöris Timmerwerken timmert bewust met hout!

Hout is:

Duurzaam, CO2-vast,  veilig, isolerend, sterk, veelzijdig, te onderhouden, recyclebaar en biologisch afbreekbaar, mooi en warm, milieuvriendelijk.

Duurzaam naaldhout

Jöris Timmerwerken verwerkt ook Accoya hout, dit is een gemodificeerde naaldhoutsoort wat zeer goed gebruikt kan worden voor de productie van ramen, kozijnen en deuren. Accoya valt onder duurzaamheidsklasse I. Het voordeel van kozijnen, ramen en deuren vervaardigd uit Accoya is dat de houtsoort minimaal krimp- en zwelgedrag vertoont, waardoor ramen en deuren het hele jaar door moeiteloos sluiten. Ook de verf- en laksystemen waarvan het product wordt voorzien, gaan ongeveer 3 tot 4 jaar langer mee. Accoya is daarnaast insekten- en schimmelwerend, gegarandeerd vrij van rotting, bestand tegen UV/vergrijzing en voorziet in een natuurlijke isolatie. Deze naaldhoutsoort is niet toxisch en is absoluut milieuvriendelijk en betrouwbaar.

Goed geregeld

Concepten I, II, en III

Jöris Timmerwerken levert houten gevelelementen in verschillende aflevervormen met bijbehorende garantie.

BIM

'Bouw Informatie Model', een werkmethodiek waarin wordt samengewerkt in één 3D (Revit)model.

Downloads

>> FSC® certificaat
>> KOMO-certificaat
>> Verwerkingsvoorschriften 
>> Onderhoud gevelelementen 

Jöris Timmerwerken produceert conform de nieuwe BRL 0801/0803 (Beoordelingsrichtlijnen) en de KVT (kwaliteitsvoorschriften timmerwerk). Groothuis biedt naast een keuze in afleverconcepten ook SGT-garantie en een totaalconcept, het Hout Garant Plan, met maar liefst 25 jaar garantie.

Wij leveren volgens de concepten I, II en III:


Concept I: Traditioneel halfproduct Hierbij worden de kozijnen voorzien van een grondlaksysteem, dat inclusief verwerkingsvoorschriften aan u wordt geleverd. U, als afnemer, kunt onder uw verantwoordelijkheid het product plaatsen en afwerken volgens de meegeleverde verwerkingsvoorschriften. Op producten die worden geleverd in Concept I is geen SGT-garantie van toepassing.


Concept II: Bouwfasebestendig product In dit concept levert Jöris Timmerwerken de kozijnen met een voorlaksysteem. Het voorlaksysteem wordt onder geconditioneerde en gecertificeerde omstandigheden in onze fabriek aangebracht. Hierdoor is het product bestand tegen weersinvloeden tijdens het bouwproces. Op de bouwplaats moet de eindafwerking binnen 18 maanden worden aangebracht.

Jöris Timmerwerken levert het Bouwfasebestendig product, inclusief verwerkingsvoorschriften, af op de bouwplaats. Conform de verwerkingsvoorschriften plaatst, beglaast en lakt het bouwbedrijf de producten af. Dit geheel onder zijn verantwoordelijkheid. Tijdens de oplevering wordt aan de gebouweigenaar informatie overhandigd,waarin beschreven staat op welke wijze met het product moet worden omgegaan. Wilt u weten welke SGT-garantievorm bij dit afleverconcept wordt gegeven, neem dan contact met ons op of bezoek de website van
SGT.


Concept III: Industrieel eindproduct Het Industrieel eindproduct wordt fabrieksmatig voorzien van een volledig aflaksysteem waarbij uitsluitend industriële, kwalitatief hoogwaardige producten worden gebruikt. Naast het volledige aflaksysteem worden ook alle montage werkzaamheden, zoals het plaatsen van glas en het monteren van hang- en sluitwerk in de fabriek uitgevoerd. Het volledige fabricageproces vindt aantoonbaar plaats onder geconditioneerde en gecertificeerde omstandigheden. De montage van het product gebeurt in een zo laat mogelijk stadium van het bouwproces, hierdoor loopt het product veel minder risico op beschadigingen en staat het product niet langdurig bloot aan weer- en bouwinvloeden. De montage van het kozijn/het afhangen van de deur in de gevel wordt door of onder verantwoordelijkheid van Jöris Timmerwerken uitgevoerd. Wilt u weten welke SGT-garantievorm bij dit afleverconcept wordt gegeven, neem dan contact met ons op of bezoek de website van 
SGT.

Doordat alle werkzaamheden aantoonbaar gecontroleerd en onder verantwoordelijkheid van Jöris Timmerwerken plaatsvinden, is de startpositie van het product optimaal. Afhankelijk van de detaillering en ligging van het gebouw, zijn onderhoudsvrije perioden tot 10 jaar mogelijk.

 

arden-Joris-Timmerwerken-BV.pdf" target="_blank" rel="noopener noreferrer">>> Algemene leveringsvoorwaarden
[/text] [/column] [/columns]