Bel ons op +31 (0) 475-404414

Hout is opgesplitst in loofhout en naaldhout. Binnen deze groepen vallen verschillende houtsoorten. Elke houtsoort heeft specifieke eigenschappen en zijn eigen ‘specialiteit’. Hieronder vindt u een opsomming van de meest gebruikte houtsoorten. Dit overzicht geeft informatie over welke houtsoort het best geschikt is voor uw kozijn, raam, deur of ander gevelelement. Jöris Timmerwerken vertelt u er graag meer over. Referenties van de houtsoorten in combinatie met bijvoorbeeld gevingerlast en transparant schilderwerk zijn bij ons op te vragen.

Loofhout

Sapeli Mahonie Deze roodbruine houtsoort wordt met name gebruikt voor kozijnen, maar is ook geschikt voor ramen, deuren, schuifpuien en vouwwanden. Sapeli Mahonie is geschikt voor zowel binnen als buiten en weegt ong. 650 kg/m3. Er worden voornamelijk deuren van gemaakt. 

Meranti Dark Red Deze houtsoort is donkerrood van kleur en weegt 500 kg/m3. Het wordt met name gebruikt voor draaiende en schuivende delen. Meranti is geschikt voor kozijnen, deuren, ramen, schuifpuien en vouwwanden. U kunt deze houtsoort zowel binnen als buiten gebruiken.

Sipo Mahonie De Sipo Mahonie is geschikt voor kozijnen, ramen, deuren, schuifpuien en vouwwanden en wordt met name gebruikt voor buitendeuren. Het is een roodbruine houtsoort en is zowel binnen als buiten toe te passen. Deze houtsoort weegt 640 kg/m3.

Sapupira Sapupira is een Braziliaanse houtsoort, geschikt voor alle gevelelementen en deuren. Het wordt echter met name gebruikt voor kozijnen. U kunt deze houtsoort zowel binnen als buiten toepassen. Het is geel/oranjebruin van kleur en weegt 750 kg/m3.

Bossé Claire De Bossé Claire is een rosé-achtige bruine houtsoort en geschikt voor kozijnen, ramen en deuren en gevelelementen. U kunt Bossé Claire zowel binnen als buiten gebruiken. Deze houtsoort weegt 580 kg/m3

Merbau Deze geel-oranjebruine houtsoort is geschikt voor kozijnen, ramen, deuren, schuifpuien en vouwwanden. Het wordt echter met name gebruikt voor deuren. Merbau kan zowel binnen als buiten toegepast worden en weegt 800 kg/m3.

Iroko Deze houtsoort wordt met name toegepast voor transparant werk. Iroko is geschikt voor elk gevelelement en deuren, mits het gevingerlast is. Door het vingerlassen wordt het hout sterker. U kunt Iroko voor binnen en buiten gebruiken. Iroko is gouddonkerbruin en weegt 650 kg/m3

Eiken Eikenhout wordt met name gebruikt voor deuren, maar is ook geschikt voor renovatiewerk en ambachtelijk timmerwerk. Eiken kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en is geeldonkerbruin van kleur. Eikenhout weegt 725 kg/m3. 

Ayous (Abachi) Deze houtsoort is witgeel van kleur en is alleen geschikt voor binnen. Het wordt met name gebruikt voor binnendeuren, maar is ook geschikt voor binnenkozijnen. Ayous weegt 390 kg/m3.

Duurzaam naaldhout

Accoya Accoya is een modificeerde naaldhoutsoort wat zeer goed gebruikt kan worden voor de kozijnen, ramen en deuren. Accoya valt onder duurzaamheidsklasse I, is insekten- en schimmelwerend, gegarandeerd vrij van rotting en bestand tegen UV/vergrijzing. Deze naaldhoutsoort is niet toxisch en is absoluut milieuvriendelijk en betrouwbaar.

Naaldhout

Vuren Vurenhout is geschikt voor spouwlatten en stelkozijnen in de b/c kwaliteit. In de geoptimaliseerde vorm is deze houtsoort geschikt voor alle gevelelementen en deuren. Vuren kunt u zowel binnen als buiten gebruiken. Het is witgeel tot bleekbruin van kleur en weegt 460 kg/m3. 

Grenen Grenen kan alleen gebruikt worden in geoptimaliseerde vorm voor binnendeuren en binnenkozijnen. Grenen wordt voornamelijk gebruikt voor binnenkozijnen. Grenen is lichtgeelbruin en weegt 520 kg/m3.

Oregon Pine Deze oranjeachtige geelbruine houtsoort is zowel binnen als buiten te gebruiken en is geschikt voor alle gevelelementen en deuren. Oregon Pine wordt met name gebruikt voor transparant werk. Het weegt 550 kg/m3.

Goed geregeld

Inbraakwerendheid

De kans dat een inbreker uw woning links laat liggen, is twee keer zo groot als deze voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. (Nen 5096 / weerstandsklasse II)

Downloads

>> FSC® certificaat
>> KOMO-certificaat
>> Verwerkingsvoorschriften
>> Onderhoud gevelelementen
>> Algemene leveringsvoorwaarden