Bel ons op +31 (0) 475-404414

Jöris Timmerwerken B.V. is een typisch familiebedrijf met passie voor hout.

Het bedrijf is opgericht in 1983 aan het Mariaveld in Montfort. Ton Jöris en Peter Vranken begonnen samen het bedrijf Vajo genoemd. Ton ging over het fabriceren van houten kozijnen, ramen, deuren, trappen en interieurwerk, kortom alles wat van hout gemaakt kon worden werd gemaakt. Peter deed kunststof kozijnen, zonwering en terrasoverkappingen monteren. In het jaar 1986 werd echter in goed overleg besloten dat beide partijen op eigen voet in hun eigen vakgebied verder gingen. In dat jaar is ook het bedrijf Jöris Timmerwerken ontstaan en gaat als eenmanszaak verder. Aan het Mariaveld vindt èèn keer een uitbreiding plaats wegens plaats gebrek.
In 1995 komt de zoon van Ton in het bedrijf werken Dennis. Na enige jaren ervaring op te hebben gedaan in de timmerindustrie besluit Dennis om in het bedrijf in te stappen en gaat het bedrijf verder onder de naam Jöris Timmerwerken V.O.F.

Na enige jaren werd het pand aan het Mariaveld echter toch te klein en in 1996 werd besloten om een nieuw pand te gaan bouwen aan de Schaapweg te Vlodrop. Vader en zoon gingen hier samen aan de slag met 4 personeelsleden. In 1998 werd de spuiterij aangebouwd. Dennis zorgde ervoor dat alle benodigde certificaten in huis kwamen en hiermee groeide dan ook het aantal, en de omvang van de opdrachten. Dit leidde in 2001 voor de tweede uitbreiding aan de Schaapweg.

In 2008 vindt er intern een verbouwing plaats waarbij de spuiterij fors wordt uitgebreid compleet met een geheel aangepast ophangsysteem voor kozijnen te verplaatsen.
De meest recente verbouwing vindt plaats in 2014. De machinale afdeling wordt geheel vernieuwd. Er komt een volledig geautomatiseerde afkortstraat welke aan de vierzijdige schaafmachine gekoppeld wordt. Verder wordt er een volledig CNC bewerkingsstation gemonteerd van de firma Bos waar de kozijndelen volledig machinaal op klaar gemaakt worden. Alle denkbare bewerkingen worden op deze machine gemaakt. Beide machines worden geheel vanuit kantoor aangestuurd.

Kortom Jöris Timmerwerken B.V. is klaar voor de toekomst!.

Goed geregeld

Inbraakwerendheid

De kans dat een inbreker uw woning links laat liggen, is twee keer zo groot als deze voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. (Nen 5096 / weerstandsklasse II)

Downloads

>> FSC® certificaat
>> KOMO-certificaat
>> Verwerkingsvoorschriften
>> Onderhoud gevelelementen
>> Algemene leveringsvoorwaarden