Bel ons op +31 (0) 475-404414

 

Particulier

Tips, service & advies

Jöris Timmerwerken beschikt over een eigen service/montage-afdeling die op verzoek de montage op de bouwplaats verzorgt. Daarnaast biedt Jöris Timmerwerken nog een extra service aan. Dit betreft het afstellen van de ramen en deuren of het oplossen van knelpunten op de bouwplaats. Zo zorgen we ervoor dat onze producten prima blijven functioneren.


Alles behoeft onderhoud!

Uw auto, uw tuin en dus ook uw gevelelementen behoeft onderhoud. Als eigenaar of bewoner van de woning kunt u besluiten om het onderhoud zelf uit te voeren of dat door een professional te laten doen. Als u regelmatig de conditie van uw woning controleert en eventuele gebreken tijdig en op de juiste manier herstelt, kunnen onderhoudsvrije perioden tot 10 jaar worden gerealiseerd.

Wilt u meer informatie over het zelf onderhouden van de gevelelementen, download dan de Stichting-Garantie-Timmerwerken-brochure 'Duurzame houten kozijnen en deuren, onbezorgd genieten' .

Daarnaast biedt Jöris Timmerwerken het Hout Garant Plan. Dit is een uniek totaalconcept voor de productie, de plaatsing, het schilderwerk én het onderhoud van houten gevelelementen. Met minimaal 25 jaar garantie op het houtwerk heeft u de allerbelangrijkste zekerheid al te pakken. De stuk voor stuk toonaangevende bedrijven met een geweldige staat van dienst op het gebied van geveltimmerwerk, verf en applicatie nemen daarvoor de complete verantwoordelijkheid voor uw houten gevelwerk op zich.

 

Inbraakwerendheid

 

 


Wie vreest tegenwoordig niet voor het ongewenste bezoek van een inbreker. Om dit te voorkomen, wordt meestal gekozen voor een alarmsysteem. Maar wist u dat op kozijnen, ramen en deuren inbraakwerende maatregelen kunnen worden aangebracht? Deze maatregelen maken het de ongewenste bezoeker een stuk lastiger! Een aantal jaren geleden is ‘inbraakwerendheid’ opgenomen in het Bouwbesluit. In de KVT en binnen het Politiekeurmerk Veilig Wonen zijn de inbraakwerende maatregelen voor kozijnen, ramen en deuren beschreven. Jöris Timmerwerken levert onder dit keurmerk (Nen 5096, weerstandsklasse II).

Inbraakwerendheidseis
Voor bereikbare gevelelementen in een nieuwbouwwoning geldt een minimale inbraakwerendheidseis van drie minuten voor het gehele gevelelement inclusief hang- en sluitwerk (weerstandsklasse 2, NEN 5096).

Testen/controles
Stichting Hout Research test houten gevelelementen op inbraakwerendheid. Op basis van de testresultaten geeft Stichting Keuringsbureau Hout (SKH) een KOMO attest®-met-productiecertificaat af. In dit attest is inbraakwerendheid opgenomen. Jöris Timmerwerken is uiteraard in het bezit van dit certificaat en maakt inbraakwerende houten gevelelementen.
Download hier ons KOMO-certificaat.

Herkenbaarheid:

 

 

 

 

 

Herkenbaarheidsteken inbraakwerende elementen. 

     
Wilt u meer informatie dan kunt u ons altijd bellen of kijken op www.politiekeurmerk.nl
 Garantie

Houten gevelelementen, geproduceerd door Jöris Timmerwerken, worden geleverd met SGT-garantie. De garantietermijnen lopen uiteen van 6 jaar tot 10 jaar. SGT-garantie heeft drie vormen, namelijk Basisgarantie, Basisgarantie-Plus en Uitgebreide Garantie.

Jöris Timmerwerken biedt naast de SGT-garantie ook een totaalconcept met maar liefst 25 jaar garantie. Voor meer informatie zie ons eigen Hout Garant Plan.

Wilt u meer informatie over de inhoud van de SGT-garantie? Neem dan contact met ons op of bezoek de website van SGT www.sgtonline.nl. Heeft u vragen of denkt u dat er iets mis is met het element, neem dan contact op met onze service-afdeling. Telefoon +31 (0)475-404414

Houtsoorten

Hout is opgesplitst in loofhout en naaldhout. Binnen deze groepen vallen verschillende houtsoorten. Elke houtsoort heeft specifieke eigenschappen en zijn eigen ‘specialiteit’. Hieronder vindt u een opsomming van de meest gebruikte houtsoorten. Dit overzicht geeft informatie over welke houtsoort het best geschikt is voor uw kozijn, raam, deur of ander gevelelement. Jöris Timmerwerken vertelt u er graag meer over. Referenties van de houtsoorten in combinatie met bijvoorbeeld gevingerlast en transparant schilderwerk zijn bij ons op te vragen.

 

Loofhout

Sapeli Mahonie Deze roodbruine houtsoort wordt met name gebruikt voor kozijnen, maar is ook geschikt voor ramen, deuren, schuifpuien en vouwwanden. Sapeli Mahonie is geschikt voor zowel binnen als buiten en weegt ong. 650 kg/m3. Er worden voornamelijk deuren van gemaakt. 
Meranti Dark Red Deze houtsoort is donkerrood van kleur en weegt 500 kg/m3. Het wordt met name gebruikt voor draaiende en schuivende delen. Meranti is geschikt voor kozijnen, deuren, ramen, schuifpuien en vouwwanden. U kunt deze houtsoort zowel binnen als buiten gebruiken.
Sipo Mahonie De Sipo Mahonie is geschikt voor kozijnen, ramen, deuren, schuifpuien en vouwwanden en wordt met name gebruikt voor buitendeuren. Het is een roodbruine houtsoort en is zowel binnen als buiten toe te passen. Deze houtsoort weegt 640 kg/m3.
Sapupira Sapupira is een Braziliaanse houtsoort, geschikt voor alle gevelelementen en deuren. Het wordt echter met name gebruikt voor kozijnen. U kunt deze houtsoort zowel binnen als buiten toepassen. Het is geel/oranjebruin van kleur en weegt 750 kg/m3.
Bossé Claire De Bossé Claire is een rosé-achtige bruine houtsoort en geschikt voor kozijnen, ramen en deuren en gevelelementen. U kunt Bossé Claire zowel binnen als buiten gebruiken. Deze houtsoort weegt 580 kg/m3
Merbau Deze geel-oranjebruine houtsoort is geschikt voor kozijnen, ramen, deuren, schuifpuien en vouwwanden. Het wordt echter met name gebruikt voor deuren. Merbau kan zowel binnen als buiten toegepast worden en weegt 800 kg/m3.
Iroko Deze houtsoort wordt met name toegepast voor transparant werk. Iroko is geschikt voor elk gevelelement en deuren, mits het gevingerlast is. Door het vingerlassen wordt het hout sterker. U kunt Iroko voor binnen en buiten gebruiken. Iroko is gouddonkerbruin en weegt 650 kg/m3
Eiken Eikenhout wordt met name gebruikt voor deuren, maar is ook geschikt voor renovatiewerk en ambachtelijk timmerwerk. Eiken kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en is geeldonkerbruin van kleur. Eikenhout weegt 725 kg/m3. 
Ayous (Abachi) Deze houtsoort is witgeel van kleur en is alleen geschikt voor binnen. Het wordt met name gebruikt voor binnendeuren, maar is ook geschikt voor binnenkozijnen. Ayous weegt 390 kg/m3.

Duurzaam naaldhout

Accoya Accoya is een modificeerde naaldhoutsoort wat zeer goed gebruikt kan worden voor de kozijnen, ramen en deuren. Accoya valt onder duurzaamheidsklasse I, is insekten- en schimmelwerend, gegarandeerd vrij van rotting en bestand tegen UV/vergrijzing. Deze naaldhoutsoort is niet toxisch en is absoluut milieuvriendelijk en betrouwbaar.

Naaldhout

Vuren Vurenhout is geschikt voor spouwlatten en stelkozijnen in de b/c kwaliteit. In de geoptimaliseerde vorm is deze houtsoort geschikt voor alle gevelelementen en deuren. Vuren kunt u zowel binnen als buiten gebruiken. Het is witgeel tot bleekbruin van kleur en weegt 460 kg/m3. 
Grenen Grenen kan alleen gebruikt worden in geoptimaliseerde vorm voor binnendeuren en binnenkozijnen. Grenen wordt voornamelijk gebruikt voor binnenkozijnen. Grenen is lichtgeelbruin en weegt 520 kg/m3.
 

Oregon Pine Deze oranjeachtige geelbruine houtsoort is zowel binnen als buiten te gebruiken en is geschikt voor alle gevelelementen en deuren. Oregon Pine wordt met name gebruikt voor transparant werk. Het weegt 550 kg/m3.

 


 

 

Duurzaam

Duurzaam bedrijfsbeleid

Op dit moment zijn er twee leidende keurmerken voor duurzaam bosbeheer: FSC®. Jöris Timmerwerken is FSC® gecertificeerd.
Jöris Timmerwerken houdt bij de bedrijfsvoering een aantal zaken scherp in het oog. Zuinig omgaan met energie, inkopen van verantwoord geproduceerd hout- en plaatmateriaal, het gebruik van watergedragen verven, het goed uitdenken, combineren en daardoor terugdringen van logistieke bewegingen en het kritisch kijken naar het gebruik van bedrijfsmiddelen passen bij het gevoerde duurzaam bedrijfsbeleid van Jöris Timmerwerken.


Jöris Timmerwerken timmert bewust met hout!


Jöris Timmerwerken fabriceert de gevelelementen zoveel mogelijk van hout dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Dit betekent, dat de ecologische functie van het bos, waaruit het hout afkomstig is, als leefomgeving van planten- en diersoorten behouden blijft. Daarnaast kent verantwoord bosbeheer ook een sociale dimensie. Rechten van betrokken arbeiders of van de inheemse bevolking in de bossen worden gerespecteerd. Verantwoord geproduceerd hout heeft ook economisch gezien een meerwaarde. Verantwoord bosbeheer is belangrijk omdat daarmee een onuitputtelijke, hernieuwbare grondstofbron wordt gecreëerd, biodiversiteit in stand wordt gehouden en klimaatverandering wordt tegen gegaan.

Er zijn nog meer redenen om te kiezen voor houten kozijnen, ramen en deuren. Hout is:

  • duurzaam
  • CO2-vast
  • veilig
  • isolerend
  • sterk
  • veelzijdig
  • te onderhouden
  • recyclebaar en biologisch afbreekbaar
  • mooi en warm
  • milieuvriendelijk

Goed geregeld


Inbraakwerendheid

De kans dat een inbreker uw woning links laat liggen, is twee keer zo groot als deze voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. (Nen 5096 / weerstandsklasse II)

Downloads

>> FSC® certificaat
>> KOMO-certificaat
>> Verwerkingsvoorschriften
>> Onderhoud gevelelementen
>> Algemene leveringsvoorwaarden