Bel ons op +31 (0) 475-404414

 

Productieproces

Voorraad hout: Jöris Timmerwerken heeft ten allen tijden verschillende soorten hout op eigen voorraad.
Automatisch inkorten: Jöris Timmerwerken beschikt over een volledig geautomatiseerde inkortstraat.
Ingekorte stukken hout: Het hout wordt in één gang in de inkortstraat zowel om maat gezaagd als op de juiste dikte geschaafd.
Van barcode voorzien stukken hout: Elk onderdeel wordt automatisch van een unieke barcode voorzien.
CNC bewerking: Volledig computergestuurd worden de onderdelen bewerkt door de CNC gestuurde Windowmaster.
Geprofileerde stijlen: De onderdelen komen volledig geprofileerd en voorzien van voorboringen uit de machine.
Opgesloten kozijnen: Vervolgens worden alle onderdelen opgesloten en zijn ze klaar om naar de spuiterij te gaan.
Spuiterij: Jöris Timmerwerken beschikt over een eigen spuitstraat.
Afgemonteerde vleugels: Wij maken uitsluitend gebruik van het beste hang- & sluitwerk.
Compleet: Jöris Timmerwerken kan ook de kozijnen ook voorzien van beglazing en aflak. Indien gewenst monteren wij ook de kozijnen voor u.

Geschiedenis

Jöris Timmerwerken B.V. is een typisch familiebedrijf met passie voor hout.

Het bedrijf is opgericht in 1983 aan het Mariaveld in Montfort. Ton Jöris en Peter Vranken begonnen samen het bedrijf Vajo genoemd. Ton ging over het fabriceren van houten kozijnen, ramen, deuren, trappen en interieurwerk, kortom alles wat van hout gemaakt kon worden werd gemaakt. Peter deed kunststof kozijnen, zonwering en terrasoverkappingen monteren. In het jaar 1986 werd echter in goed overleg besloten dat beide partijen op eigen voet in hun eigen vakgebied verder gingen. In dat jaar is ook het bedrijf Jöris Timmerwerken ontstaan en gaat als eenmanszaak verder. Aan het Mariaveld vindt èèn keer een uitbreiding plaats wegens plaats gebrek.
In 1995 komt de zoon van Ton in het bedrijf werken Dennis. Na enige jaren ervaring op te hebben gedaan in de timmerindustrie besluit Dennis om in het bedrijf in te stappen en gaat het bedrijf verder onder de naam Jöris Timmerwerken V.O.F.

Na enige jaren werd het pand aan het Mariaveld echter toch te klein en in 1996 werd besloten om een nieuw pand te gaan bouwen aan de Schaapweg te Vlodrop. Vader en zoon gingen hier samen aan de slag met 4 personeelsleden. In 1998 werd de spuiterij aangebouwd. Dennis zorgde ervoor dat alle benodigde certificaten in huis kwamen en hiermee groeide dan ook het aantal, en de omvang van de opdrachten. Dit leidde in 2001 voor de tweede uitbreiding aan de Schaapweg.

In 2008 vindt er intern een verbouwing plaats waarbij de spuiterij fors wordt uitgebreid compleet met een geheel aangepast ophangsysteem voor kozijnen te verplaatsen.
De meest recente verbouwing vindt plaats in 2014. De machinale afdeling wordt geheel vernieuwd. Er komt een volledig geautomatiseerde afkortstraat welke aan de vierzijdige schaafmachine gekoppeld wordt. Verder wordt er een volledig CNC bewerkingsstation gemonteerd van de firma Bos waar de kozijndelen volledig machinaal op klaar gemaakt worden. Alle denkbare bewerkingen worden op deze machine gemaakt.   
Beide machines worden geheel vanuit kantoor aangestuurd.

Kortom Jöris Timmerwerken B.V. is klaar voor de toekomst!.

 

Over Jöris Timmerwerken

In onze zeer moderne fabriek met geavanceerde CNC gestuurde machines produceren wij houten kozijnen, ramen en deuren in opdracht van aannemingsbedrijven, woningcorporaties en particulieren. Alle kozijnen worden gemaakt onder KOMO-certificaat en met verzekerde garantie SGT (Stichting Garantiefonds Timmerwerk).

Onze kwalitatief hoogwaardige producten zijn met name bestemd voor de woningbouw, utiliteitsbouw of voor renovatieprojecten. Of het nu om èèn kozijn/woning gaat of om seriematige bouw, bij ons krijgt ieder project evenveel zorg en aandacht.
Alle kozijnen, ramen en deuren beantwoorden aan de hedendaagse eisen wat onderhoud, duurzaamheid, geluid, isolatie, veiligheid en milieu betreft.

Wij zijn dan ook trots op ons personeel, een team van gemotiveerde vakmensen met liefde voor het vak. Wij hebben afgelopen jaren ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen in techniek en trends in het houtvak hetgeen heeft geleidt dat wij zelfs bij enkele opdrachtgevers trusted partner en ketenpartner zijn geworden. Wij durven dan ook te stellen dat wij bijna altijd de wens van onze opdrachtgevers kunnen waarmaken.

Wij zijn een modern, flexibel bedrijf, met de reputatie van een zeer betrouwbare partner. Zijn er voor uw specifieke opdracht speciale detailleringen of vormen gewenst, Jöris Timmerwerken B.V. denkt met u mee en vindt een oplossing. Onze medewerkers hebben verstand van zaken en komen hun afspraken na.

Goed geregeld


Inbraakwerendheid

De kans dat een inbreker uw woning links laat liggen, is twee keer zo groot als deze voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. (Nen 5096 / weerstandsklasse II)

Downloads

>> FSC® certificaat
>> KOMO-certificaat
>> Verwerkingsvoorschriften
>> Onderhoud gevelelementen
>> Algemene leveringsvoorwaarden